Triggerpointmassage

Triggerpoints wat zijn dat?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door allerlei oorzaken: overbelasting, stress, blessure, alcohol of chemische stoffen.

Triggerpoints kunnen liggen in spieren, huid, bindweefsel, gewrichtsbanden en botvlies en zijn verantwoordelijk voor een groot aantal klachten. Ze veroorzaken hoofdpijn, kaak en nekklachten, rugklachten, schouderklachten. Ze zijn vaak een bron van klachten in gewrichten en worden vaak geduid als artritis (gewrichtsontsteking), bursitis (slijmbeursontsteking) of letsel van de gewrichtsbanden.

Triggerpoint beperken zich niet alleen tot pijn, maar ook met symptomen als functieverlies, spierstijfheid, misselijkheid, hoofdpijn, gevoelloosheid aan handen of voeten. Er kunnen nog veel meer klachten worden toegeschreven aan Triggerpoints.

Door de triggerpoints op te zoeken en te behandelen kan er na korte tijd al een enorme verbetering van de klachten optreden. Als je weet waar de triggerpoints zich bevinden kun je ze ook makkelijk zelf behandelen, wat ook de bedoeling is van deze therapie.

Het masseren van triggerpoints kan pijnlijk zijn!

Ik pas vooral triggerpoint massage toe bij nek, schouder en rugklachten en sluit altijd af met een korte ontspannende massage.